mandag den 24. marts 2014

Victor Kristensen - krølhåret, blond massemorder

I starten af måneden opdagede den danske presse at Victor Kristensen, en blond, krølhåret dansk konvertit til islam havde slået sig selv ihjel. Pressen kunne fortælle, at han var århusianer, 21 år gammel, og at han var taget på en "religiøs muslimsk dannelsesrejse" til Cairo i 2012 efter han han havde afsluttet 10. klasse. Her fandt han på at han ville til Syrien for at slå andre ihjel for islam, og meldte sig under fanerne hos ad-Dawla al-Islāmiyya fi al-'Irāq wa-sh-Shām, den Islamiske Stat i Irak og Syrien (ISIS). Dengang var ISIS stadig al Qaedas officielle filial i Irak og tildels Syrien, men da Victor Kristensen døde i Irak var ISIS allerede ved at være så radikal, at selv al-Qaeda ikke ville have noget med dem at gøre.

Ikke så meget fordi ISIS slår uskyldige ihjel, for det gør al-Qaeda selv, men fordi ISIS også myrder andre muslimer der gerne vil slå uskyldige ihjel. Og det går ikke.

Men tilbage til Victor Kristensen. Det er den kridhvide fyr der prøver at sætte sit bedste war-face på længst til højre på billedet:


Fanen i baggrunden er islams grundlægger, Muhammeds fane, som ISIS har taget til sig. De to andre på billedet er to andre ISIS-folk, der blev sendt ud på samme mission som Victor Kristensen, og med samme besked: "kom ikke tilbage". De var teknisk set ikke selvmordsbombere, som dansk presse kalder dem, men en mellemting mellem normal terrorist og selvmordsbomber: de udstyres med et selvmordsbælte de kan bruge, men det er ikke deres primære våben - man forventer bare at de myrder så mange de kan, og så er det op til dem selv om det er med kugler, granater eller selvmordsbæltet.

Hvor pressen fortæller om Victors Kristensens død, så er der en underlig mangel på interesse for lige præcis hvad det der "Jihad" egentlig går ud på. Man får til nøds at vide, at han døde "under et angreb på den irakiske hærs 22. brigade nord for Bagdad", men det er også det. Myrdede Victor Kristensen nogen? Vi ved det ikke, for pressen fortæller det ikke. Faktisk har hverken presse eller politi styr på, hvornår han overhovedet er blevet dræbt. De detaljer kan jeg så bidrage med.

Victor Kristensen blev dræbt om aftenen d. 26. november 2013, henad klokken 20.30. Sammen med de to andre på billedet foroven deltog han i et angreb på hovedkvarteret for den irakiske hærs 22. Brigade lidt syd for Tarmiya. Alle tre var klædt ud og bevæbnet som irakiske soldater, og i hvert fald to af dem havde dertil selvmords-bombebælter på. I første omgang sprængte den ene af dem sig i luften ved militærbasens port, og da irakiske soldater kom ud for at undersøge området sneg en anden sig ind blandt dem og sprængte sig selv og dem i luften. Til sidst udviklede det sig til en ildkamp med den sidste mand, til han var død. Ialt blev 8 eller 9 irakiske soldater dræbt ved angrebet. Op mod 30 blev lemlæstet i større eller mindre grad. Mine kilder siger intet om, hvor mange civile der var blandt de lemlæstede.

ISIS, der tit lyver om sine angrebs effektivitet, har siden påstået at Victor Kristensen og hans to kammerater myrdede "mere end 50 frafaldne" (frafaldne fra Islam = shia-muslimer).

Uanset tallet kan Victor Kristensens forældre nu begræde, at deres søn er død som massemorder i en muslimsk terrororganisations sold.

UPDATE 13/4 2014: BT har idag identificeret VK som 21-årige Victor Kristensen. Jeg har erstattet forkortelsen med hans fulde navn foroven. Der er en bittersød detalje ved hans navn; det betyder "Den sejrende søn af den kristne".

1 kommentar:

  1. Det egentlig virkelig interessante ved det her, er at de danske aviser gjorde relativ lidt ud af at VK døde i Iraq. Det virkede lidt som om, man ikke rigtig vil indse at ISIS (ISIL) faktisk er en generel trussel i området. Påpegelsen af det vil jo ødelægge tesen om at alle problemer skyldes USA ( DK) besættelse af Iraq, og at muslimer ikke er i stand til at skabe problemer selv.

    SvarSlet