lørdag den 25. oktober 2014

Liberale muslimer - en sød lille historie fra Libanon

Den sidste måneds tid har Libanon været scene for en lidt speciel konkurrence mellem de to muslimske terrorgrupper al-Nusra Fronten og Den Islamiske Stat. Konkurrencen går ud på, hvem der kan prale af at tiltrække flest sunnimuslimske desertører fra den Libanesiske hær. Som den slags sig hør og bør sker praleriet via videoer, som terrorgrupperne lægger på nettet. Den 11. oktober lagde medlemmer af Den Islamiske Stat følgende video online med desertøren Abdul Qader al-Kaddoumi (logo i øverst venstre hjørne er et medies, ikke IS´):Det var dér, det gik galt for Den Islamiske Stat (IS). Ifølge libanesiske medier var videoen optaget med en mobiltelefon, og mobiltelefoner har en tendens til at mærke billeder og videoer ikke bare med hvor og hvornår de er optaget, men også med hvilken telefon de er optaget med. Derfra var det bare et spørgsmål om at finde ud af hvem der ejede netop den telefon der optog videoen, så havde myndighederne fat i IS-cellen. I torsdags stormede libanesiske sikkerhedsstyrker en lejlighed i byen Asoun, dræbte tre terrorister og tog cellens leder til fange. Blandt de dræbte var desertøren Abdul Khader al-Khaddoumi.

Under afhøring af Ahmed Salim Miqati, den anholdte leder, kunne han blandt andet fortælle at hans celle sammen med en anden celle havde planlagt terrorangreb mod shiamuslimske fejringer af Ashura-højtiden på mandag. Som sådan intet nyt.

Ahmed Salim Miqati
Der hvor det blev interessant var, da politiet begyndte at kigge i hans telefon, og opdagede at han havde koordineret deserterings-videoerne med en mand ved navn Khaled al-Daher via app´en WhatsApp. Miqatis telefon viste en strøm af videoer fra terroristen til al-Daher, mens al-Daher sendte opildnende besker den anden vej. Det interessante består her i, at Khaled al-Daher er parlamentsmedlem, ikke for et islamistisk parti, men for det officielt liberale parti al-Mustaqlal ("Fremtids-bevægelsen"). Dahers parti er medlem af den Liberale Internationale, hvor også de danske partier Venstre og Det Radikale Venstre, og for den sags skyld den islamkritiske hollandske politiker Geert Wilders´ parti VVD, sidder. Nu har de så noget at tale om ved næste møde.
 
Historien om Daher´s forbindelse kommer ikke helt som en overraskelse for libaneserne. Terrorgruppen Hezbollah og de andre pro-syriske grupper i landet har gentagne gange været leveringsdygtige i konspirationsteorier om, at al-Daher og hans parti opbyggede og bevæbnede radikal-muslimske grupper som del af magtkampen i Libanon. Første gang konspirationsteorierne rigtigt kom ud over den libanesiske grænse var, da den libanesiske regering var nødt til at sætte hæren ind mod terrorgruppen Fatah al-Islam i sommeren 2007. Det kostede 480 mennesker livet, deriblandt 168 soldater. Dengang leverede prosyriske medier historien om, at al-Mustaqlal  havde opbygget Fatah al-Islam som modvægt til Hezbollah, men så havde mistet kontrollen med gruppen. Alt sammen på ordre fra USA.
 
Seneste mutation på konspirationshistorien går ud på, at al-Mustaqlal (igen på ordre fra USA - USA står bag alt) har organiseret de muslimske ekstremister, der for tiden kæmper mod Assad-regimet i Syrien. Og altså, at Den Islamiske Stat i yderste konsekvens er skabt af USA.
 
Hidtil har man trygt kunnet ignorere de historier som 100% løgn fabrikeret af Iran, Assad og Hezbollah, for der har ingen substans været i dem. Med afsløringen af forbindelser mellem Den Islamiske Stat og Khaled al-Daher er det blevet en lille smule sværere.
 
Læs mere:

1 kommentar:

 1. THREE IMPORTANT RIGHTS


  Three Rights which, in my opinion, should be preserved:
  .
  1 - The right to monoparenthood in traditionally monogamous societies: see the blog "The Origin Of Sex-Taboo". [in English]
  .
  2 - The right to veto who pays (the taxpayer) - Semi-Direct Democracy: see the blog "Fim-da-Cidadania-Infantil". [in Portuguese]
  .
  3 - The right to survival of indigenous identities: see the blog "50-SEPARATISM-50." [in English]
  .
  .
  .
  P.S.
  The separatists-50-50 doesn't seek pretexts to deny the Right to survival of others one... the separatists-50-50 only claim the Right to survival of Indigenous Identities (read: the 'globalization-lovers' must respect the rights of others one... and vice versa!)

  SvarSlet