onsdag den 21. maj 2014

Irak: endnu en selvmordsbomber fra Danmark

I den senere tid ser den muslimske befolkning i Danmark ud til at være blevet storleverandører af selvmordsbombere til den muslimske terrorgruppe ISIS (ad-Dawla al-Islāmiyya fi al-'Irāq wa-sh-Shām, "Den Islamiske Stat i Irak og Syrien").

I starten af marts kunne dansk presse fortælle om blonde Fatih al-Danmarki, dæknavn for konvertitten Victor Christensen, der skulle have sprængt sig selv i luften i Irak. Det vakte almen bestyrtelse i Danmark, men kun fordi man kunne skrive om hvordan stakkels Victor var blevet lokket i uføre. Hvad det der "selvmordsbombe" reelt gik ud på var der ingen der havde lyst til at spørge om. Jeg kunne fortælle, at hans selvmordsangreb blev gennemført 26. november 2013 lidt syd for Tarmiyya i central-Irak - reelt et konventionelt angreb med skydevåben, men hvor angriberne også have selvmordsbombe-bælter på, og ordre på ikke at overleve angrebet. Victor Christensen myrdede syv uskyldige.


Fatih al-Danmarki, konvertitten Victor Christensen (yderst t.h.).
Myrdede 7 uskyldige d. 26. november 2013
For en lille måned siden pralede ISIS af yderligere end selvmordsbomber fra det muslimske samfund i Danmark. Abu Khattab al-Danimarki slog sig selv ihjel 6. november 2013 ved provinsbyen Khalis nord for Iraks hovedstad Baghdad, godt 20 kilometer fra hvor Victor Christensen begik sine mord. Abu Khattab pløjede en tankbil lastet med sprængstof ind i en politistation, og myrdede som Victor Christensen syv uskyldige. Hans nøjere identitet er stadig ukendt, men flere detaljer peger på, det er en højtstående islamist, der tidligere var bosat i Danmark, og har været involveret i flere terrorsager. Det var dog ikke noget, dansk presse syntes var interessant, så indtil videre var historien om ham kun kendt i muslimske kredse i Danmark.

Abu Khattab al-Danmarki. Myrdede 7 uskyldige
d. 6. november 2013. Den strakte pegefinger betyder,
han tror at kun den muslimske gud Allah er en rigtig gud
Det var først godt en måned senere, at Abu Khattab al-Danmarki blev kendt i videre kredse. Det skete, da ISIS´ afdeling i Ninive-provinsen i Irak kunne prale af endnu en selvmordsbomber fra Danmark, Abu Saad al-Danmarki. Ifølge ISIS havde han pløjet en bil fuld af sprængstoffer ind i en konvoy af biler fra den irakiske hær og myrdede et indtil videre ukendt antal uskyldige syd for Mosul i det nordlige Irak. Der angives ingen dato for, hvornår hans angreb skal have fundet sted. Historien om ham endte i dansk presse (Jyllandsposten og Ekstra Bladet), sammen med en forbigående beskrivelse af Abu Khattab.

Dansk presse ser ikke ud til selv at gøre det store for at holde øje med problemet, men læser i stedet den forøvrigt glimrende Long War Journal, en blog der holder øje med muslimsk terrorisme primært i Mellemøsten, Afghanistan og Pakistan. Long War Journal bringer ikke det billede af Abu Saad, som ISIS har offentliggjort, så det gør den danske presse heller ikke. Her er han:

Abu Saad al-Danmarki, seneste muslimske
selvmordsbomber fra Danmark
Genkender nogen ham er man velkommen til at skrive lidt om ham i kommentarerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar